Produženi vikend u Berlinu

Tri noćenja u Berlinu! Otkrijete čari ovog veličanstvenog evropskog grada.

Tri noćenja u Berlinu, gradu koji nikad ne spava

Berlin, glavni grad Njemačke, datira iz 13. vijeka. Neki  od mnogobrojnih podsjetnika na burnu istoriju grada 20. vijeka su spomenik Holokaustu i grafitni ostaci Berlinskog zida. Podijeljen tokom Hladnog rata, njegova Branderbuška kapija iz 18. vijeka postala je simbol ponovnog ujedinjenja. Grad je takođe poznat po svojoj umjetničkoj sceni i modernim znamenitostima poput Berlinske filharmonije sa visokim krovom zlatne boje, izgrađene 1963. godine.

Berlin je poznat po izuzetnom nizu znamenitosti, živopisnoj sceni i načinu života koji je nekako opušten. U stvari, grad je najpoznatiji po svojim upečatljivim kontrastima. Istorijske građevine stoje uz modernu arhitekturu dok se prošlost i sadašnjost miješaju.

Berlinski zid je otrijeznujući podsjetnik na posleratnu atmosferu, a ipak je umjetnost grafita koja sada prekriva njegove ostatke postala simbol društvenog napretka.

Venecija možda ima reputaciju grada kanala i mostova, ali Berlin, mjesto susreta rijeke Havel i Špre, posjeduje više od 960 mostova u okviru svojih granica, što je dva puta više od ovog italijanskog grada.

Najpopularnija brza hrana u Berlinu je poznata kobasica sa karijem, pa ako posjećujete grad ne zaboravite da probate ovo jelo. Godišnje se u Berlinu servira oko 70 miliona porcija ovog specijaliteta. Postoji čak i muzej posvećen ovom specijalitetu. Muzej njemačke kobasice sa karijem (Deutsches Currywursst Museum)

Šta je uključeno u cijenu aranžmana?

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

  • smještaj
  • avio kartu i sve aerodromske takse
  • ručni prtljag do 8kg
  • detaljno pisani vodič

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

  • obavezno putno osiguranje
  • transfer od aerodroma do hotela
  • veći prtljag od 10/20kg (mogućnost doplate većeg prtljaga)

BERLIN, zima/proljeće u Evropskim metropolama! Individualni aranžman koji uključuje smještaj, avio kartu i sve takse, kao i detaljno pisani vodič. Cijene već od 189 eura!

Pin It on Pinterest

Share This