Barselona – Grad bajkovite arhitekture

Individualni aranžman za Barselonu, već od 215 evra!

Barselona tower

BARSELONA – grad koji mnogo smatraju najpoželjnijim mjestom za život u Evropi, grad posebnog duha, meta umjetnika, sa velikim kontrastom u arhitektonskim stilovima – od ultra-modernih zgrada do Gaudijevih remekdjela, grad sa toliko turističkih atrakcija i neobičnih kutaka da se ne može obići jednom posjetom i grad u koji svaki turista želi da se vrati.

Među najljepšim gradovima Evrope, Barselona se pozicionirala zahvaljujući neobično maštovitoj arhitekturi Gaudijevih remek djela među kojima svojom grandioznošću plijeni Sagrada Familia, najpopularnija znamenitost ovog španskog grada.

Barselona Sagrada familia

Po jednoj legendi Barselonu je osnovao grčki junak Herkules koji je putovao Sredozemnim morem sa 9 brodova kada ih je uhvatila oluja. Osam brodova je uspjelo da se regrupiše, a deveti je nestao. Krenuli su u potragu za njim i pronašli ga usidrenog ispod današnjeg brda Montžuik. Cijeli zaliv se mornarima toliko dopao da su riješili da tu osnuju grad koji su nazvali Barca (brod) – Nona (deveti). Herkules se zaljubio u lijepu djevojku iz okoline koja se zvala Pirena. Kada je morao da krene nazad u Grčku devojka se skamenila i tako su nastali Pirineji, najviši planinski vjenac u Španiji.

Barselona Gaudi Park 2

Po drugoj legendi grad je osnovao Kartaginjanin Hamil Barca, otac Hanibala koji je na slonovima došao do Rima. Gradu je dao ime po svom prezimenu. Kako god Barselonu sa pravom opisuju kao magičan grad, spoj istorije i kulture, fenomenalne arhitekture, brojnih parkova, sunca i najboljih gradskih plaža, bogatog noćnog života i sangrije.

Barcelona Columbos

Sa trga Catalunia, šetnjom krenete čuvenom ulicom La Rambla na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. La Rambla je najbolje mesto da posmatrate ljude, da šetate ili da se jednostavno opustite je “Las Ramblas”, pješačka ulica u kojoj ima stotinu bašti i kafića. Tu ćete naći improvizovane cvjećare, kioske sa knjigama i štandove na kojima se prodaju ptice i male životinje, žonglere, ulične pjevače, umjetnike koji crtaju po pločniku i žive statue koje pomjeraju.

Barcelona La Boqueria

Svaka turistička prijestonica svijeta ponosno čuva znamenitosti, spomenike i umjetnička djela koja plijene i pozivaju ljude u posjetu. Medjutim, ono što pamtimo sa putovanja je osjećaj koji smo tamo imali, atmosfera koja je vladala oko nas. Znate li koji je način da osjetite atmosferu i upoznate način života nekog grada? Posjetiti gradsku pijacu!

Pijaca La Boqueria se nalazi u centralnom dijelu ulice La Rambla.

Barcelona Gaudi Park 4

Šta je uključeno u cijenu aranžmana?

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

  • smještaj
  • avio kartu i sve aerodromske takse
  • ručni prtljag do 8kg
  • detaljno pisani vodič

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

  • obavezno putno osiguranje
  • transfer od aerodroma do hotela
  • veći prtljag od 10/20kg (mogućnost doplate većeg prtljaga)

BARSELONA, zima/proljeće u Evropskim metropolama! Individualni aranžman koji uključuje smještaj, avio kartu i sve takse, kao i detaljno pisani vodič. Cijene već od 215 eura!

NAPOMENE: Budite na aerodromu dva sata prije leta. Dozvoljeni prtljag po putniku 8kg (ručni prtljag dimenzija 40cm x 20cm x 25m). Tečnosti do 100ml.

Za građane Crne Gore koji putuju za Španiju nije potrebna viza. Za letove imate elektronske check in karte i njih ne smijete da izgubite.

Pin It on Pinterest

Share This